Friday, November 19, 2010

jamuan akhir tahun pluto d'crew ..

19.11.2010 jumaat(last day skola)
kitorang adekn sbuah party!!eh..silap..sbuah picnic d tmpt yg sgat special..(special la sangat)..hehe..2 org tak de..agk sdih..cumit ngan leleh..cumit pth tgn..cian dier..leleh lak aq rase dier blik kampung..urm..tpi ktorg sume cbe sdye upye utk wat yg pling happening..yea!!

6 org kot cikgu yg dtg..cikgu azura bwk ank dier..chomel sangat..urm..bile nak snap pic dier msti dier pndg len..bjet pemes jea..hahaha..ha!!ta lpe kpd ktew punye photographer..kaq balkis!!!bile dier snap pic ktorg..rse cam msok magazine jea..haha..

macam2 makanan ade mse tu..NASI AYAM!!!mknn feberet ain..haha...urm..KEROPOK mcm2..trlmpau bnyk..ade MUFFIN..sedap..bdk2 pompuan yang wat..bese lah..sape ta knal..(pdhl ramai tak kenal..bjet pemes!!)urm..SECRET RECIPE..pling sedap!!hehe..nasib la hana rjin nak g tampin..bli kn..ICE CREAM!!!!yeah...macam2...huisyh..sedap..mleleh air liur sume..hehe..tengs ya faris..

e eh..msti trckik kn..haha..air mcm2 ade...pling sdap air tasik...hehe..

ktorang makan diiringi oleh muzik..hehe..takde kjew..mmg best..dan dihiasi belon2 yg brwana warni..

mase makn nasi ayam ade ke ptut putri kate "ntah2 ajai amek air tasik ni jadi sup nasi ayam sbb air tasik nan sup tu same wane"..hihi..

ktorg men gitar kat sane..lgu lbs..ape ek lgu dier..aq lpe..hehehe..alah yang..bila cinta ini tak lgi brmakna..yg kurasa ini hnya lah nestapa..cm tu lah lbih kurang..huhu..

ktorg ni pmurah sikit..ktorg bgi la mknn ktorg sikit kt bdk kcik yg men kt sne..ngn abg2 yg tak rti mlu..ktorg bg sikit diowg mnx lbyh2..

urm..k laa..t dak2 ni nak jgk cite..aq cite sikit2 suda la..
pic??
tggu dak len upload ya!!
nntikn dgn pnuh klprn!!eh..silap..dgn pnuh ksbrn!!

+)diponink kan oleh ,
ain dak chomey!!(prasan glerw..takpe..jelez kerw??)

Thursday, November 11, 2010

tiada lagi planet pluto

planet pluto tiada lagi mulai hari ini..

penduduk pluto telah dihalau dipakse keluar dari planet tersebut sebab tak bayar sewa  nak gabong kelas kot.. erm.. die nak jimat planet .. kitorg pown berhijrah ke planet uranus the fourth bersame-same dgn makhluk planet neptune..

bile duduk kat situ tetibe rse cm dh form 4.. haha! tp planet ni x berape best sebab bile menebeng view nye x secabtik view dri planet pluto.. di mane pon kami berade,, kami tetap rindukan planet pluto..

~~ planet pluto sebenarnye hudoh,tp kitorg telah mencantikkannye sehingga memenangi beberape anugerah,, tetapi kini ia kembali hudoh..~~~

PLUTO,,dlm planet ni ade byk kenangan plutodcrew..

kenangan susah dan senang

suka dan duke..

segala memori dan kenangan terindah mahupun terburuk berlaku dlm planet ni

thun dpan di planet bru pasti akn terpacul kate2 " INGAT TAK DULU.. MASE KAT 2PLUTO."

sebab byk kenangan yg boleh wat kite senyum sorg2 berlaku..

kan..

~KAMI RINDU PLANET PLUTO!~ sokong????

Monday, October 25, 2010

cerita sekolah ganti.

salam.

hehe.*tetibe da tersengih.

hari sabtu bersamaan 23.10 tahun 2010, sekola kitorang ade skola ganti. so, kami2 yang rajin nie pon datang la. sbenarnye kitorang datang sebab teacher suruh story telling depan die. ye la kan time competition tu kitorang wat masalah. so, teacher nak pemenang saguhati.*saguhati je pon! kami2 nie pon rajin rajin kan diri yang sememang nye rajin untuk rajin ke sekola.*ape yang aku merepek nie?? time hari jumaat tu, aku ade bagi mangga muda kat teacher azura. ye la ngah pregnant kan.. tetibe, bebudak nie heboh suruh aku bawak mangga esoknye. di sebabkan kasih sayang aku pada pluto dcrew, aku pon gigih kan diri panjat pokok mangga. malam nye pulak aku redha kan jari2 aku kupas mangga tu pulak. kecut mecut jari aku kupas mangga bebanyak. nk termuntah pon ade gak tngok mangga bebnyak. hehe.

pastuuu....
korang layan je la gambar2 nie.


time nie kami dapat paper agama islam..*kalu tngok dari aksi dalam gambar nie, korang bole teka la result tu. kalu teruk tak pat derr snap2 ta henggat dunia!

kiri: pu3, aen, aku, eika

kiri: niesa, tyrah(kembar nama aku)

kiri: hana, syura(penolong kelas), pu3.



kami mmg suke bergambar!



makanan yang dibawa...
kek batik: credit to: niesa

makanan di atas: credits to trah (aku la)

zooomm sikit, biar terliur sampi tertelan air liur...gulp!

tngok! mmg takde keje!



niesa ngah tahan masam! 

konon2 mangga tu manis la !

see, sbb lapar pu3 ngan aen berebut! like childish tahu!

pu3 da trsenyum! hehe. da kenyang mmg la!


itu gambar kat kelas,, layan pulak gambar kitorang kat bilik SALC time nk story telling!






balik dari bilik SALC...kami sume da jadi org yang ta bole gila tngok lensa....

aku mereka yang comel!

mmg GILA lensa!

aku kami kanak kanak gadis gadis ceria!


i lolike sukkeee gambar ini!

oppss,, terkantoi skola nie da  buruk lama..*tengok atap la!

minah minah gadis gadis cun comel menebeng!

kegilaan  happy happy kami!

kami pembuli kejam  comel !

oppss,, kontrovesi...*act, pu3 nk buat ngan JTM die, tapi x kesampaian!

masalah suami isteri peribadi jangan bawak datang sekola!
haha! mereka miang!


that's all. huissshh. naseb baik encik peng-upload gmbar nie baik hati kasi saye upload bnyak2 gambar!
hehe. cepat, pantas n tuntas pulak tu! 


conteng-conteng oleh,










Sunday, October 10, 2010

adakah ia bermakne...........

salam.

atas permintaan tyrah riduan di chatbox, aku buat la entry baru*bukan bermakne aku hebat. actually, i don't know what i have to type, but suddenly when i looked at the calender, i realized that today dah 11.10.2010.

that's means....

  • kita da nk abis blajar
  • kita da nk final exam
  • kita da nk cuti panjang
so,
makne nye tahun depan kita x taw lagi same klas ke x.... 

adakah ia bermakne.,.....
  • kita da nk berpisah??
  • kita da x bleh nk jumpe lagi??
  • kita da x bole nk lepak2 kat beranda klas pluto??
  • kita da kena balik bumi masing2??
  • kita kena tinggal kan planet pluto??
  • kita da x bole nk jadi alien pluto??
  • kita da tak bole nk gelak2 sampai nangis??~ini prangai putri..kalu gelak kompem nanges!
  • kita da tak bole nk manje2 ngan teacher azura??
  • kita da tak bole nk msok klas math lambat2 lagi??
  • kita da tak bole nk blajar muzik ngan daddy angkat??
  • kita da tak bole nk lepak kat astaka sblom perhimpunan??
huaaaa...isk...isk..
tetibe rase sedih!! tak nak! tak nak naik form 3!! kalu la aku jumpe doremon, aku akan suruh die berhentikan masa n stay kan masa kat form 2 je. bia la kita ttp form 2 sampai bile2. kalu doremon x nk, aku suruh nobita pujok. kalu x nak jugak, aku bgi die tikus! kalu die x nk jugak*degil betol doremon nie. aku jumpe phineas and ferb, suruh diorang buat mesin stopkan mase! tapi aku taw,, ia x akan dan x pernah akan terjadi!

pluto dcrew...

walau ape pon jadi kan,,, jangan la penah lupekan saat kelat, pahit, payau*kalu x taw maksodnye bukak kamu dewan bahasa* masam, manis, masin kite bersame.*kalu korang lupekan,,aku dush korang! biar la ade orang dengki pon ngan kite, asalkan kite ttp bersame!

aku tersangat la bersyukur sbb Allah bagi aku peluang untuk jumpe ngan korang. mungkin aku baru je rapat ngan korang. walau pon  dalam mase yang singkat tapi aku ttp bersyukur drpda aku x rapat langsung ngan korang. aku happy tiap kali dtg skola! sume sbb ade korang! maybe bagi korang kalu aku x de pon korang x kesah. but for me, kalu x de korang, hidup aku msti ade something wrong some where.

korang... please jgn tinggal kan aku. cukup la aku penah hilang best fren aku n budak2 smkap. aku x nk hilang pluto dcerw!

sayangg korang la,, pluto dcrew!
*aku ngah tahan diri dari menitiskan air mate...

p/s: sory. aku ter-emo pulak dalam penulisan blog kali ini. hope pluto d'crew x meluat la nk bce ye. kalu x ske entry nie, korang delete la.

salam sayang untuk pluto dcrew,
 ~trah~


Thursday, October 7, 2010

maafkan kami!

ermm, nie nak story pasal petang tadi. actually kitorang (bdq pluto d'crew) ptot pegi story telling. tapi semua like x nak pegi. coz kitorang DIPAKSA oleh teacher. soo,, kitorang pon bincang, bincang, bincang,*perbincang ini mcm perbincang nk dapat tender projek berjuta. mule2 sume stuju x nk pegi sbb sume x nk tunggu kat skola lelame (bnde tu start kul 3.30). so, ayman pegi la cakap kat teacher.(teacher tu ader saket jantung!) taw ape jadi??

teacher terkejut*naseb baik die x pengsan. die mara. die kate kitorang pengecut. die kate hadiah da disediakan untuk semua yang terlibat.

kitorang pon rase sebersalah....*ye ke? bincang, bincang, bincang kitorang setuju nk pegi. tetibe aen n ayman dtg kate story telling start pukul 2.30. what? bukan ke kitorang balik skola kul 2.40? camne? kitorang pon buat peraturan sendiri kerana berasa kitorang di sayangi oleh datin pengetua, kitorang nk pegi kul 3.30.

so sume stuju. balik je skola terserempak ngan teacher. kitorang cepat2 nyorok blakang pokok daun besar*bpk x senonoh punye ank murid! (hana punye idea). lepas da pasti line clear kitorang p surau untuk tunaikan temu janji ngan ALLAH.

suda sembahyang, kitorang turun nk pegi kantin annnndd, guest what! teacher da balik! pertandingan da tamat! padahal bru pukul 3... ayo...

kitorang happy sbb x pyh berstory telling tapi rse sebersalah kat teacher. ye la. mane taw teacher terase hati ke, tak berkat ilmu. tak ke tempah maut 2. da la nk dkt final exam.

TEACHER!! kitorang mintak maaaafffff sesangat! maaf kan kami ye teacher :(

p/s: pluto d'crew yang terlibat, esok kita say sory kat teacher ye...

ditulis oleh,
~trah~

Tuesday, October 5, 2010

alhamdulillah !

  assalamualaikum ! alhamdulillah , stelah beberapa mggu merancang nk buat blog nieyh , akhirnya lahir lah belog pluto d'crew nieyh . disini larh kami mencurah kan segala isi hati kami . pluto d'crew . itulah gelaran kami . walaupown kami lain jantina , lain wane kulit (ehem!) tpi kami satu kepala , satu hati , satu jiwa dan kami sentiase bersatu .

  walaupown kadang2 kami gaduh2 . gurau2 kasar , tapi kami takkan berpisah . itulah care kami bermesra . huhu . kami saling perlu memerlukan . kerana apabila kami bergabung , kami akan meletup (fuhh da mcm stacy nan adam lak) didalam kelas , kami seperti adek - bradek . karna . kami byk menghabiskan mase bersama . sentiase bersama kemana jua *kecuali tandas n surau eyh . haha .

 teacher azura n guru2 laen umpama ibu bapa kami disekolah . cikgu ishak 'daddy' kami . kerana , kami gilak muzik . mgkn kami selalu menyakitkan hati guru2 kami . maafkan kami cikgu . kami mmg macam nieyh . sorry ya !

  kami x suke wat mslh , tpi masih ad yg nk carik pasal dgn kami . msh ad yg mahu meniru kami . kami x ggu korg . mybe juz ggu ketenteraman korg . tpi korg jelez eyh kami slalu bersama . coz kitorg sentiase baek . x mcm korg . wekk :p . haha . kami x suke nk gaduh . tpi korg yg ajak kami fight *eyh , ad ke ? huhu .

p/s : jgn pena ggu kami . kerana kami akn ggu kamu blik . haha , oklah . byew .




ditulis oleh
-niesa-